Ulik informasjon:

 Di Luna

 Dyno Eik 

 Stamtavle

 Rasebeskrivelse

 Kalender

 Contakt

DYNO EIK :

Hjortejakt i Leikanger/Rud gården:

November jakt på Leikanger gav resultater!! Eik tok ut et dyr, jeg stod igjen på uttaket, etter snaue 15 minutters los kom ei fin kolle under meg på ca 80 meter. Skuddet gikk inn i oppe i lunga, gjennom hjerte og ut i frembeinet/bogen. Eik kom ca 1min bak. :-) legger ut en liten video snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

FANTASTISK OPPLEVELSE 22.08-08

DETTE BEINET FÅR DU IKKE TILBAKE UTEN KAMP......

 

Jeg (Jan-Einar), Gunn-Marit og Kai var på skårdal(der du var med) på fredag. Og luftet Dyno eik og DI luna, fra hver vår side av terrenget.

Vi hadde trasket i ca 1 ½ time der Eik hadde vært veldig aktiv og var ivrig på ulike spor, Eik gikk uten line, og som vanlig så fyker han rundt og markerer tydelig, med kroppen uten lyd, når han finner spor.  Og holder god kontakt hele tiden. Søker ut, og kommer inn aldri lengre ute enn 2-3 minutter. Så skjer det, langt inne på heia markerer Eik på vanlig vis at her lukter det godt,  Eik skyter fart og stikker målevisst ut med nesa i bakken… stolt som jeg er sender jeg sms til kai: DER STAKK EIK. Jeg får tilbake fra Kai : SPENNENDE. Jeg og Gunn-Marit går opp på nærmeste høyde 50 meter forrand oss. Vi står og speider i drøye 5 minutter uten tegn til EIK. Så kommer LOSEN!!! Ei geit runder oss på ca 50 meters avstand, Gunn-Marit klarer ikke å holde seg stille lenger, pappa pappa pappa se se se hvisker hun samtidig som hun ikke klarer å holde stille noen adrenalin kvin! Geita var ikke losdyret, men Eik drar i full fart og for full hals innover heia. Etter ca 12-13 minutter er han på retur igjen. Han kommer inn til oss , får gnage på et rådyrbein.

 

Kai kommer opp til oss. Safta og sjokoladen smaker ekstra godt denne kveldenJ

 

 

Eik og Gunn-Marit holder godt på godsakene :-)

 

 

Kai og DILUNA er med på moroa.

 

 

Jeg har jaktet mye med vår gamle Breton (Tyri) det har vært ubetalelig stas, med Eik er det mindre vandring så derfor å kunne dele alt dette med barna er bare helt konge. Ei stolt Gunn-Marit med blåbærmunn taler for seg selv.

 

IKKE FORSTYRR SØKET....

Gunn-Marit er kjempe gira, og veldig flink med valpen.

Matfatet blir aldri stående i fred med godsaker i...

Ingen gode lukter slipper unna

Her overleveres DYNO EIK fra oppdretter Hans Inge Justnes, Stoiletufta

Henriette sprudler av stolthet, dette er moro!!

 

DYNO EIK HAR FÅTT BESØK AV DILUNA

Dyno Eik er klar.... men Diluna er litt tilbakeholden