Ulik informasjon:

Hilsen / Spørsmål eller kommentar til siden, trykk på bildet og skriv i vei, vi takker for bidraget :-)

 Di Luna

 Dyno Eik 

 Stamtavle

  Utstilling og jakt-prøve

 Kalender

 Contakt

 

 Dyno Eik & Hjortejakt i Leikanger

Jeg går og jager med Eik, han tar ut dyr. Jeg blir stående ved uttaket, spissbukken går i et slags 8 tall, kommer tilbake og prøver  å passere på 20meters avstand:-)

 

Her er bilde av Loggen til EIK, Turkis rute er losruta. Uttak og skuddplass lengst nord vest på den turkise loggen.

 

Vemund stiller med terreng, i særklasse:-)

 

Første del av godkjent ettersøkshund er gjennomført:

Hans Inge styrer og steller med mye mat til oss:-)

Hans Inge drar oss igjennom ei kjempe teori-økt på lørdagen. Vi får inngående kunnskap om ettersøk, sårskader og  trening av unghund. 

Espen fører oss igjennom en teoridel som går på valp og unghund. Han gir oss ulike metodiske innfallsvinkler for å oppnå god kontakt mellom hundeeier og hund.

Deretter viser han inntrenings-eksempler med egen hund.

 

Når undervisningen, innendørs, er unnagjort så er det ikke nei i Espen's "ånd" når han får spørsmål om hjelp. Her ser vi Espen med Dyno Eik, vise meg Charley og Kai, inntrening til ikke å dra i båndet og være rolig i møte med andre personer når han er i band.

 

Søndagen er kommet, både hunder og eiere må ut og lufte seg...

Dommer, Jakobsen fra Spangereid ankommer Hausvik. Det er vel ikke noen hemmelighet at oppdretter, Hans Inge, også er spent for utfallet av prøvene.

Da er sporselen på, sporlegger Terje er klar til å bekrefte, eller avkrefte ovenfor dommer om vi går på sporet eller ei.

Jeg blir vist hvor sporet starter, så er vi i gang....

Her har Eik markert, jeg henger opp en pose for å markere puktet, vi drar vinkelrett til høyre. Eik går ca 20 meter til i den retningen, markerer, går litt til og løfter hodet fra bakken. Vi drar av sporet til venstre og Eik vil opp mot vind draget. Etter noen meter til så spør dommeren om jeg er på sporet, Jeg sier nei og går med Eik tilbake til siste punktet hvor han markerte. Da fortsetter vi på sporet, med nesa i bakken, og vinden i ryggen. Vi fortsetter ned et myrdrag. Eik marker noen plasser nedover, vi passerer etterhvert et steingjerde og drar ut av sporet. Jeg forteller Dommeren at jeg går tilbake til steigjerdet, og punktet hvor han markerte sist. Tar en liten timeout. Eik får noen knotter med fòr for å vise at det er bra jobb så langt. Så setter vi i gang igjen, går 20 meter frem der finner Eik rådyrskanken!

 

Lua går i lufta, halen til Eik er som en propell. 2.premien er et faktum og jeg er kjempestolt. Litt på tur men NOK EN GANG INNFRIR DYNO EIK!!!

Etter "alvoret" må vi jo leke litt :-)

 

Stolt hundefører sammen med dommer ved sporslutt! 

(Eik slipper ikke skanken frivillig :-)

Prøven er ferdig, og Eik legger seg i en pytt på vei hjem, godt å slappe av og kjøle seg ned.

Slappe av og kjøle seg ned litt, ja. Men han MÅ jo holde seg oppdatert med hva som skjer rundt, kan jo ikke ta helt fri heller... 

Jeg og Terje gikk tilbake på sporet for å finne et hunde band, på ei myr 150meter lengre inne spretter det ut  to rådyr. Morro, vi får trimme de litt til høsten sammen med Di Luna.

 

 

Eik kommer inn til losdyret, kanonmorro!

 

DYNO EIK :

Hjortejakt i Leikanger/Rud gården:

November jakt på Leikanger gav resultater!! Eik tok ut et dyr, jeg stod igjen på uttaket, i los kom ei fin kolle under meg på ca 80 meter. Skuddet gikk inn i oppe i lunga, gjennom hjerte og ut i frembeinet/bogen. Eik kom ca 1min bak. :-) legger ut en liten video snart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FANTASTISK OPPLEVELSE 22.08-08

DETTE BEINET FÅR DU IKKE TILBAKE UTEN KAMP......

 

Jeg (Jan-Einar), Gunn-Marit og Kai var på skårdal(der du var med) på fredag. Og luftet Dyno eik og DI luna, fra hver vår side av terrenget.

Vi hadde trasket i ca 1 ½ time der Eik hadde vært veldig aktiv og var ivrig på ulike spor, Eik gikk uten line, og som vanlig så fyker han rundt og markerer tydelig, med kroppen uten lyd, når han finner spor.  Og holder god kontakt hele tiden. Søker ut, og kommer inn aldri lengre ute enn 2-3 minutter. Så skjer det, langt inne på heia markerer Eik på vanlig vis at her lukter det godt,  Eik skyter fart og stikker målevisst ut med nesa i bakken… stolt som jeg er sender jeg sms til kai: DER STAKK EIK. Jeg får tilbake fra Kai : SPENNENDE. Jeg og Gunn-Marit går opp på nærmeste høyde 50 meter forrand oss. Vi står og speider i drøye 5 minutter uten tegn til EIK. Så kommer LOSEN!!! Ei geit runder oss på ca 50 meters avstand, Gunn-Marit klarer ikke å holde seg stille lenger, pappa pappa pappa se se se hvisker hun samtidig som hun ikke klarer å holde stille noen adrenalin kvin! Geita var ikke losdyret, men Eik drar i full fart og for full hals innover heia. Etter ca 12-13 minutter er han på retur igjen. Han kommer inn til oss , får gnage på et rådyrbein.

 

Kai kommer opp til oss. Safta og sjokoladen smaker ekstra godt denne kveldenJ

 

 

Eik og Gunn-Marit holder godt på godsakene :-)

 

 

Kai og DILUNA er med på moroa.

 

 

Jeg har jaktet mye med vår gamle Breton (Tyri) det har vært ubetalelig stas, med Eik er det mindre vandring så derfor å kunne dele alt dette med barna er bare helt konge. Ei stolt Gunn-Marit med blåbærmunn taler for seg selv.

 

IKKE FORSTYRR SØKET....

Gunn-Marit er kjempe gira, og veldig flink med valpen.

Matfatet blir aldri stående i fred med godsaker i...

Ingen gode lukter slipper unna

Her overleveres DYNO EIK fra oppdretter Hans Inge Justnes, Stoiletufta

Henriette sprudler av stolthet, dette er moro!!

 

DYNO EIK HAR FÅTT BESØK AV DILUNA

Dyno Eik er klar.... men Diluna er litt tilbakeholden